SUOMI 100v.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Ensi vuosi on Suomen juhlavuosi ja Matikkaleijonat osallistuvat hulinoihin StarT- ja HundrED-viritysten merkeissä.

Em. tapahtumat ja toimintamallit ovat kätevä tapa levittää Matikkaleijonien kehitelmiä ja aikaansaannoksia Meilahden rajojen ulkopuolelle.

Maailmalle ovat lähdössä

  • Matikkaleijonien toimintamalli: vanhempien vetämät matematiikkakerhot.
  • Matikkaleijonien keräämät ja kehittelemät matemaattis-mielenkiintoiset pelit ja askareet

start_maapallo_300

StarT

StarT on osa yliopistojen ja korkeakoulujen LUMA-keskusten perustoimintaa. LUMAn tavoitteena on mm. innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian harrastamiseen sekä vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä.

StarTin tavoitteena on vakiinnuttaa Suomeen uudenlainen monitieteinen ja yhteisöllinen oppimiskulttuuri, jossa projektioppiminen on keskiössä. Projekteja toteuttavat tulevaisuuden tekijöistämme, lapsista ja nuorista, koostuvat tähtitiimit.

Lisätietoja LUMA:sta täältä  http://www.luma.fi/keskus/
ja StarT: stä täältä  http://www.luma.fi/start/

 


hundred

HundrED / Päivitys: Matikkaleijonat eivät ole mukana HundreED:ssä

HundrEDin auttaa maailman kouluja muuttumaan etsimällä innostavia innovaatioita ja auttaa innovaatioita leviämään sekä maan sisällä että maan rajojen ulkopuolelle.

HundrEDin aikana etsitään 100 opetusinnovaatioita Suomesta ja 100 maailmalta. Tämän lisäksi haastateltiinn 100 maailman johtavaa koulutusasiantuntijaa ja heiltä kysyttiin, millaista koulun ja opetuksen tulisi olla tulevaisuudessa.

Matikkaleijonat HundrED:ssa: https://hundred.fi/fi/projects/ehdokas-25-joukkoon-matikkaleijonat-vanhempien-vetama-matematiikkakerho

Lisää HundrED:stä täällä: https://hundred.fi/fi

 

Mainokset